Bodø FpU vil konkurranseutsette Stormen

Formann i Bodø Fremskrittspartiets Ungdom(FpU) Vegard Henriksen krever  at Stormen konkurranseutsettes han sier det er en plass for de snobbete bystyrerepresentantene. 

  • Helt siden Stormen ble åpnet i 2
    Vegard Henriksen, formann i Bodø FpU

    014 har det blitt drevet helt imot sin hensikt, man har fått høre at ungdomstilbudet skulle bli så veldig mye bedre, faktum er at det har virket imot sin hensikt! Man ser at Stormen ikke har ungdom som publikum og brukere, tvert imot er det maktkåte bystyrepolitikere og pappagutter som benytter seg av det, det er direkte feil at kommunen holder på sånt!

Henriksen forteller at han ble rystet over sakene AN publiserte tidligere i år om leieprisene i Stormen, og at Stormen i lengden ikke blir å få noe godt rykte på dette.

  • Det var en rystende nyhet, at Stormen bevisst unnlater å senke leieprisene viser at de bare er opptatt av penger i kassa, og ikke et godt nok tilbud! Jeg tør ikke tenke på hvordan rykte Stormen blir å få i kulturbransjen, i verste fall blir ingen å komme til Bodø på grunn de høye prisene, da hjelper det ikke med et flott og fint bygg.

Henriksen sier at problemet ikke bare gjelder selve konserthuset, men også biblioteket som er mer opptatt av at de med masse penger får seg møterom, og ikke ungdommer og studenter.

  • Problemet på biblioteket er at møterom der til alt fra møte i pensjonistforbundet til medlemskvelder i FpU koster massevis av penger. Om det hadde vært 100kr det var snakk om hadde det ikke vært noe problem, men når man må opp i over 1000kr gir det et feil signal. Når Ida Pinnerød og co øker eiendomsskatten drastisk bør det kanskje være grunn nok til å senke leieprisene litt.

Henriksen mener løsningen er klar, og at bystyret må se bort fra idelogi i saken, og heller fokusere på hva som faktisk er det viktige for kommunen.

  • Kommunens oppgave er å sikre et godt skole- helse- og omsorgstilbud, ikke at sosser skal få høre på NOSO. Kommunen plikter derimot at ungdommer har et godt nok tilbud, men det betyr ikke at kommunen selv er nødt til å drifte dette! Ved en konkurranseutsettelse av Stormen blir kommunen å spare 70 millioner i året, og kanskje enda mer. De pengene kan i stedet gå til en enda bedre skole, og en enda bedre alderdom! Gir man de private muligheten til å drifte Stormen, og gi gode tilbud mener jeg de bør få gjøre det. bystyret bør legge Stormen ut på anbud, men samtidig stille krav. Disse kravene bør blant annet være at det er et bra og om mulig gratis tilbud til ungdommer slik bystyresalen i sin tid var brukt, at konserter, forestillinger med videre som vises i Stormen ikke koster arrangørene skjorta bare i leie av scenen, og ikke minst må det innføres en form for studentrabatt.

Henriksen avslutter med å gi ordfører Ida Pinnerød og co et spark bak

  • Dere øker eiendomsskatten slik at folk ikke kan ha barna sine i barnehage, dere nærmest gjør kommersielle barnehager ulovlige og ikke minst skal dere kreve inn haugevis av penger av uskyldige ungdommer og frivillige organisasjoner, det er forkastelig. Dere bør få fingere ut av nesa og gjør noe fornuftig for en gangs skyld

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.