Ble kastet ut av 1.Mai toget!

Helgeland FpU ble under 1.Mai feiringen på Mo i Rana nektet å gå i toget av Rana LO leder Inge Myrvoll, tidligere ordfører i Rana og tidligere stortingspolitiker for SV.

I aksjonen deltok også fylkesformann Veronica Pedersen, hun utrykker stor skuffelse av å ha blitt nektet adgang til toget. 1 Mai handler om arbeiderne, ikke venstresiden i Norsk politikk sier hun. Alle partier eller organisasjoner som har et budskap om arbeidsliv burde få lov å delta i toget mener hun.

Vi har også snakket med Helgeland FpU formann Stine Bottolfsen som også utrykker stor skuffelse over å blitt kastet ut av toget. Hun er selv fagorganisert, men kommer etter dagens hendelser til å revurdere sitt medlemskap. Jeg trodde LO hadde som mål å representere arbeidere og ikke politiske partier sier hun oppgitt.

Når vi spør om hun er fornøyd med dagens aksjon får vi til svar at hun er delvis fornøyd. Vi har iallefall klart å sette en viktig problemstilling på dagsorden, selv om vi ikke fikk ta del i feiringen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized